„Otthonos Szülészet: Otthon melege és a Kórház biztonsága”

Osztályunk 20 ággyal üzemel, szobáink komfort fokozata átlag feletti. Szobáink zöme 2-3 ágyas, kórteremben zuhanyzási lehetőséggel.  Igény szerint 1 ágyas kórtermeket is tudunk biztosítani- térítés ellenében -, ahol a hozzátartozókkal együtt tudnak lenni. Kórtermeinkben nőgyógyászati betegek, várandósok és kismamák ellátása egyaránt történik Televízió majdnem mindegyik kórteremben található

Pácienseink látogatóikat kényelmes társalgónkban fogadhatják. Kórtermekben a látogatás nem lehetséges a betegek magánszférájának biztosítása érdekében.
Lehetőséget biztosítunk az osztály és a szülőszoba megtekintésére szervezett formában és ennek keretén belül megismerkedni az osztályon dolgozó szülésznőkkel és ápolónőkkel.

Újszülött képek

Szülőszoba

A szülést amennyiben természetes módon zajlik, minél kevesebb beavatkozással kísérjük, szükség esetén felismerjük és ellátjuk a szövődményeket, ettől otthonos és kórházi.

A szülések két szülőszobában zajlanak, mellettük igen nagy népszerűségnek örvend alternatív vajúdó szobánk, ami franciaággyal, sarokkáddal, bordásfallal rendelkezik, CD lejátszó áll rendelkezésre igény szerint. A szülőszobán, hagyományos szülőágyon és szülőszéken vezetünk szüléseket.
Vajúdási idő alatt és a szülőszobán is figyelembe vesszük a kismama óhajait, és amennyiben az ő és magzata állapota megengedi, kéréseit maximálisan teljesítjük. Lehetőség van epidurális érzéstelenítésre is, és bárki szülhet, vajúdhat alternatív módon. Dúla és szülésznőválasztásra is lehetőség van, de szívesen látjuk a közeli hozzátartozókat is a szülőszobán.

Hüvelyi szülések zömét (kb 80%-át) gátvédelemben vezetjük.

Császármetszés frekvenciánk az országos alatti, a legmodernebb elveknek megfelelően, újszülött és anyabarát módon végezzük.
Az újszülöttet megszületése után édesanyja mellére helyezzük, s vele maradhat a szülőszobai megfigyelés /2 óra/ időtartamára. Igény szerint roomig-in ellátást biztosítunk a kismama igényéhez igazodva.
Az újszülöttek megtekintése az újszülött osztályon történik.

Nőgyógyászati ulrtahangra időpontot az alábbi telefonszámon kérhet:
06-73/500-589 (Rendelési idő: hétfő-kedd-szerda, 13.00-15.00 között).

Lehetőség van 3D, 4D ultrahangra, DVD, fénykép készítésére is.

Telefon: +36 73/500-500   303-as mellék

E-mail: szigetvar.szuleszet@pte.hu

Látogatási idő: 10-18.00 óráig

Dr. Hartmann Tamás
osztályvezető főorvos

 

Kiss Andrea
főnővér