Pszichiátriai osztály

Osztályunk a pszichotikus páciensek, depresszióban és szorongásos tünetekben szenvedők, valamint krízisben lévő kliensek mellett az organikus zavarokkal és alkoholproblémákkal küzdők akut felvételét biztosítja.
A páciensek felvétele alapellátási (háziorvosi) beutalóval, ambulanciákról és szakrendelésekről beutalva, valamint más osztályon történő ellátást követően történik. Ellátási területen kívülről orvossal történő előzetes megbeszélés, valamint a pácienssel felvett első interjút követően tudunk beteget fogadni.

Pszichiátriai akut ellátást 30 ágyon biztosítunk pácienseink részére.

Az osztályos kezelés során egyéni konzultáció mellett osztályos nagycsoport, pszichoedukáció és életmód-tanácsadás minden páciensünk számára elérhető, valamint betegségspecifikusan szimbólum- és tematikus csoportfoglalkozások vannak.

Osztályos kezelés során a szervi betegségek szükségessé tehetik egyéb diagnosztikai vizsgálatok igénybe vételét.
A megfelelő diagnózis és terápia kialakításhoz pszichológusaink sokrétű pszichodiagnosztikai vizsgálatokat eszközölnek.

Az akut osztályos kezelést követően pszichiátriai betegségspecifikusan mód van  Pszichiátriai Rehabilitáció, Addiktológiai Rehabilitáció, Krónikus pszichiátriai ellátás, illetve Ápolási osztályos elhelyezés igénybevételére.

Osztályunkon 2 és 4 ágyas kórtermekben történik a páciensek elhelyezése, csoportfoglalkozásokra külön csoportterápiás helység áll rendelkezésre, hozzátartozóikat külön nappali helyiségben fogadhatják.

Küldetésünk magas színvonalú orvosi ellátást biztosítani pácienseinknek az irányadó szakmai protokollokat követve, a betegjogok mentén. Segítjük klienseinket abban, hogy betegségük leküzdésével teljes értékű életet élhessenek megszokott környezetükben.

A beteg felvételéhez szükséges:

 • Személyi igazolvány
 • TAJ kártya
 • Beutaló
 • Előző zárójelentések, vagy összefoglaló orvosi vélemény
 • Rendszeresen szedett gyógyszerek listája
 • Pizsama vagy hálóing, köntös
 • Papucs
 • Szabadidő ruha
 • Törölköző
 • Tisztálkodási szerek
 • Evőeszköz, pohár
 • Férfi betegeknek borotválkozási eszközök

Felhívjuk figyelmüket, hogy a megőrzésre le nem adott nagyobb pénzösszegekért, értéktárgyakért felelősséget az osztály dolgozói nem tudnak vállalni. Ezen értéktárgyakat megőrzésre az osztályon kijelölt szakdolgozónál tanácsos letétbe helyezni.

Lehetőség szerint ne hozzanak gyorsan romló élelmiszert, szénsavas üdítőt!

Látogatókat betegeink 08.00 – 19.00 óráig fogadhatnak.

Kórházi ellátás alatt a páciens állapotával kapcsolatos információt az osztályvezető főorvostól, illetve osztályos orvostól, illetve a pácienseket kezelő pszichológustól kérhetnek.

Hozzátartozók betegeinkkel a 06 – 73/ 310-241-es telefon számon tudnak beszélni.

Dr. Csíki Róbert
osztályvezető főorvos

 

Györkő Gabriella
főnővér

 

Elérhetőségeink

Telefon: 06 – 73/ 500-590
E-mail: szigetvar.pszichiatria@pte.hu

Levélcím

Szigetvári Kórház
Pszichiátriai osztály
7900 Szigetvár, Szent István ltp. 7.

Reméljük e tájékoztatónkkal segítettünk, hogy korrekt, teljes körű tájékoztatást kapjon a pszichiátriai osztály működéséről, az osztály struktúrájáról a további jó együttműködés reményében.