Siemens márkájú CT gép

A CT vizsgálat, számítógépes rétegvizsgálat, egy speciális röntgenvizsgálat, amit a 70-es évek végén vezettek be a diagnosztikába és melynek segítségével igen sok információt kapunk a vizsgált testrégióról.

Előnye a CT vizsgálatnak, hogy keresztmetszeti képet készít nagy képi felbontással, ezért különösen alkalmas az anatómia, a szerkezet, a szervek egymáshoz és a kóros elváltozáshoz való viszonyának megítéléséhez (pl. műtétek előtt), illetve a kóros állapotok felismerésére és pontos helyük meghatározására a test csaknem bármely pontján így lehetőségünk van a betegségeket korai stádiumban felismerni.

Az eljárás valamennyi szerv-szervrendszer diagnosztikájában igen jól használható csúcstechnológiai módszer. Nagy segítséget jelent a betegségek felderítésében és a pontos diagnózis megállapításában.

Elsősorban a központi idegrendszer, a mellkas és a has, az érrendszer, de az emberi test szinte valamennyi részének kiváló ábrázolására képes. Kimutatható a szervek daganatos, gyulladásos betegsége, sérülése, vérzése, valamint érszűkületek, érelzáródások, idegrendszer (agyi és gerinc), arckoponya, fejlődési rendellenességek, orr-melléküregek betegségei.

Utólagos rekonstrukciók révén alkalmas az emberi test háromdimenziós megjelenítésére.

Kórházunk diagnosztika részlegén egy korszerű Siemens Somatom Emotion 16 szeletes CT készülékkel végezzük betegeink vizsgálatát, mely során összeszokott team (orvos-operátor) magas szintű tudása, gyakorlata révén precízen és pontosan, valamint egyedülállóan gyorsan elégítjük ki betegeink, illetve a társszakmák kívánta igényeket.

Napjaink tudatos célkitűzésének megfelelően alacsony sugárdózis mellett a legjobb diagnosztikus képminőséget igyekszünk elérni. A gyors rekonstrukciók elősegítik a mielőbbi diagnózist, mely megkönnyíti a betegeink gyors és szakszerű ellátását .

 

Diagnosztikánkban elérhető CT vizsgálatok:

-Koponya                                                            Angiográfia:

-Arckoponya                                                        -Koponya

-Orbita                                                                  -Nyaki erek

-Belső fül                                                              -Mellkasi

-Nyaki lágyrész                                                    -Hasi

-Gerinc                                                                  -Alsó/Felső végtagi erek

-Ízület (csípő, térd, váll, boka stb.)

-Mellkas

-Has és Kismedence

 

A járóbetegeket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, munkanapokon 8-14 óra között.

Az ambuláns vizsgálatokra az előjegyzési időpontot a 73/500-587 számon, lehetőség szerint a vizsgálatot kérő szakorvossal egyeztetve adjuk.

E-mail: szigetvar.ct@pte.hu

Dr. Berek Éva
részlegvezető főorvos

Gáspár Rolandné
részlegvezető asszisztens