Pátkai Gabriella

BEMUTATKOZÁS: Pátkai Gabriella

Pszichológus

PSZICHOLÓGUS

2008-ban szereztem érettségit a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Magyar-Francia Két Tannyelvű Képzésen, majd a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanultam tovább a pszichológia alap- és később a mesterképzésen. 2011-ben diplomáztam, mint kognitív és evolúciós szakirányú pszichológus. Ezután tovább folytattam tanulmányaimat a Pszichológia Doktori Iskolában 2011 és 2013 között, jelenleg pedig doktorjelölt vagyok.

Egyetemen töltött éveim alatt többször részesültem abban a megtiszteltetésben, hogy munkámat ösztöndíjakkal, kitüntetésekkel ismerték el (Köztársasági ösztöndíj, Pécs Város Polgármesteri Ösztöndíja, Intézményi közéleti ösztöndíj, Országos Tudományos Diákköri Konferencia III. hely, Országos Grastyán Konferencia Legközérthetőbb előadás díja, Kézdi Balázs – díj, „A legjobb (v)agy” tehetséggondozási program ösztöndíjasa, Campus Hungary ösztöndíjak), illetve rövid tanulmányutakat tehettem, számos hazai és nemzetközi konferenciára juthattam el előadóként. Doktori hallgatói éveim után az egyetemen dolgoztam tudományos segédmunkatársként, ahol bekapcsolódhattam az oktatói és kutatói munkába. A Szigetvári Kórházban 2016 óta dolgozom, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon, ahol egy orvosokból, ápolókból, ergoterapeutából, logopédusból, zeneterapeutából, szociális munkásból, masszőrökből, fizikoterápiás asszisztensekből és persze gyógytornászokból álló csapat tagjaként veszek részt a rehabilitációs munkában, a betegek testi-lelki helyreállásának támogatásában. Feladataim közé tartozik a páciensek kognitív felmérése és fejlesztése, valamint szupportív terápia biztosítása egyéni és csoportos foglalkozások keretein belül.

A tudományos munkától sem szakadtam el teljesen, jelenleg is tagja vagyok a Pécsi Evolúciós Pszichológia Kutatócsoportnak, Országos Tudományos Kutatási Alapprogram (OTKA) pályázatok keretein belül végzek kutatásokat, írok publikációkat a mai napig. Megszerezhető elméleti tudásomat igyekszem folyamatosan bővíteni és a gyakorlatban is kamatoztatni, hogy minél hatékonyabban végezhessem munkámat és segíthessem pácienseinket.