Dr. Szabó Zoltán

BEMUTATKOZÁS: Dr. Szabó Zoltán

Szakorvos

SZAKORVOS

1977. március 9-én született Pécsett. 1996 és 2002 között végezte általános orvosi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen (PTE).

1999-ben „Az évfolyam legjobb hallgatója” címben részesült. 2002-ben „summa cum laude” minősítéssel fejezte be tanulmányait.

2003-tól a PTE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének (AITI) a munkatársa.

2007-ben European Diploma in Anaesthesiology and Intensive Care Part I vizsgát tett.

2008-ban kiválóan megfelelt minősítéssel szakvizsgázott. 2008 és 2013 között a PTE KK AITI intézeti oktatási felelőse.

2010-11 között a PTE KK-ba integrált Baranya Megyei Kórház Intenzív osztályának megbízott vezetője. 2011-től a PTE KK Általános Sebészeti Anesztéziájának részlegvezetője.

2012-től a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje. Összesen 53 prezentáció illetve poszter előadója vagy társszerzője volt hazai és nemzetközi kongresszusokon. Könyvfejezeteinek száma 5, a hivatalos magyar szakvizsga tankönyvben a mellkassebészeti anesztéziát ismertető rész szerzője.

2014-től az országosan meghirdetett, a szakorvosok számára kötelező szintenrtartó tanfolyamon a regionális anesztézia és a mellkassebészeti anesztézia témák előadója.

Szakorvosként már közel tíz éve (2008-) vesz részt a Szigetvár Városi Kórház Aneszteziológiai és Intenzív terápiás osztályának a munkájában.

Szakmai igényessége az osztály fejlődésének egyik záloga. Újító, innovatív személyisége és tevékenysége országosan ismert (NITS-MAC, ODTEP).

Az ország vezető Klinikáin alkalmazott módszerek, gyógyszerek és eszközös beavatkozások tárházából számos megvalósításában és adoptálásában közreműködött.

Az osztály vezetőjének (Dr. Bárácz Antal) hathatós együttműködésével az Ultrahang segítségével végzett helyi érzéstelenítéses műtétek arányát országosan is kiemelkedő szintre emelték.