Dr. Pécsi Balázs

BEMUTATKOZÁS: Dr. Pécsi Balázs

Szakorvos

SZAKORVOS

Általános orvosi diplomát 1992-ben szereztem az akkori Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Kaposváron a Kaposi Mór Megyei Kórház Mellkassebészeti osztályán kezdtem dolgozni, ahol 1996-ban általános sebészetből, 1998-ban mellkassebészetből szakvizsgáztam.

Sebészeti tevékenységem során bevezettem a helyi gyakorlatba a rosszindulatú emlődaganatok szervmegtartó műtéteit és hazánkban először megkezdtem a malignus mellkasi folyadékgyülemek intrakavitális kemoterápiás kezelését.

A 2001-ben tett klinikai onkológiai szakvizsgát követően létrehoztam Somogy megye első klinikai onkológiai osztályát, ahol főorvosi pozícióban 2012-ig dolgoztam. Ezidő alatt minőségbiztosítási auditori vizsgát tettem, részt vettem az intézményi medikai rendszer kialakításában, mint orvos-tanácsadó. Közel 12 éven keresztül intézményi finanszírozási tanácsadóként dolgoztam vállalkozóként.

2013. óta dolgozom a Szigetvári Kórház Onkológiai Gondozó és Szakrendelésén, többéves munkával az addig alig működő helyi onkológiai ellátást az intézmény integrált, a társszakmákkal szorosan együttműködő, nagy forgalmú egységévé szerveztem.

2014. szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Onkoterápiás Intézetében klinikai főorvosként kaptam közalkalmazotti állást. Az Onkoterápiás Intézetben a rutin onkológiai ellátás mellett megkezdtem a felkészülést sugárterápiás szakorvosi szakvizsgámra, a Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájának 2. éves hallgatója vagyok.

Aktívan részt veszek a magyar és angol nyelvű onkológiai oktatásban. Több első- és másodszerzős szakcikk és 100 feletti hazai és nemzetközi fórumon való előadás áll mögöttem. A Rákbetegek Országos Szövetségének  kaposvári Viktória klubjának klub-orvosa vagyok, több, mint egy évtizede. Rendszeres tartok, az onkológiai témakört érintő ismeretterjesztő előadásokat laikusoknak.