Dr. Berta Boglárka

BEMUTATKOZÁS: Dr. Berta Boglárka

Szakorvos Jelölt

SZAKORVOS JELÖLT

2006-ban végeztem a PTE Általános Orvostudományi Karán. Egyetemi éveim alatt a genetika területén folytattam tudományos diákköri munkát. Ezt követően a PTE Klinikai Központ Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán kezdtem meg pszichiátriai rezidensi munkámat, főképp a sürgősségi betegellátásban. 2007-2009 között családterápiás elméleti alapképzésben vettem részt.

2013-ban kezdtem el dolgozni a Szigetvári Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán.

2017-ben részt vettem a Magyar Mentalizációs Egyesület szervezésében megvalósuló MBT alapozó tréningen.

Évek óta dolgozom pszichiátriai és addiktológiai betegekkel csoportterápiás formában a munkahelyemen, ezen kívül részt vettem az osztályunkkal szorosan együttműködő pécsi Sotéria Nonprofit Kft. pszichiátriai betegek számára kialakított TámogatLak Házában egy újszerű csoportozási forma elindításában, az ebből nyert tapasztalatok alapján a Magyar Pszichiátriai Társaság 2017-es konferenciájára poszter készült.

Főbb érdeklődési területeim: pszichiátriai rehabilitáció, család- és csoportterápia, szkizofrén és dual diagnózisú páciensek ellátása, szociális készségfejlesztés, mentalizáció alapú terápia, autizmus, érdekvédelem a pszichiátriai és a fogyatékos ellátásban. Munkám mellett három kisgyermek édesanyja vagyok.