Dr. Bálint Mária

BEMUTATKOZÁS: Dr. Bálint Mária

Osztályvezető Főorvos

OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOS

1976-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem (jelenlegi nevén PTE) Általános Orvosi Karán.

Az egyetem elvégzése után 1976-1977-ig  a Baranya Megyei kórház Belgyógyászati Osztályán orvosgyakornokként dolgozott.1977-1980 között a Sombor-i (Zombor) Egészségügyi Központ Rehabilitációs Osztályán dolgozik orvosgyakornokként.1980-2003-ig a  Kórház Radiológiai Osztály dolgozója.1983-ban tett szakvizsgát radiológiából a Novi-Sad-i (Újvidék) Orvostudományi Egyetemen.1991-ben nevezik ki Osztályvezető Főorvosnak.Számos továbbképzésen vett rész Belgrádban, Zágrábban,Eszéken,Szegeden ,Pécsett az ultrahangos diagnosztika,intervenciós radiológia és emlődiagnosztikai témakörökben.

Több éven keresztül a Belgrádi és a Novi Sad-i (Újvidék) Orvostudományi Egyetemek megbízott mentoraként részt vesz a szakorvosok képzésében. Több  tudományos cikk-közlemény szerzője,társszerzője,több kongresszuson,továbbképzésen előadó, a ” Csecsemők ultrahangos csípővizsgálata”, egyetemi tankönyv társszerzője.1991-1999.ig aktívan részt vesz a háborús sérültek diagnosztikájában,ellátásában,erről több közleménye jelent meg.

Több szakmai társaság tagja, korábban a Szerb Orvosi Társaság Vajdasági Radiológiai Szekciójának alelnöke.

2003-tól  a Pécs-i Radiológia Klinikán dolgozik.2015-ig a Trauma Központ CT- diagnosztikájában.

2016-tól, nyugdíjasként, a Szigetvári Kórház CT diagnosztikáját vezeti, illetve részállásban a Pécs-i Radiológiai Klinikán dolgozik.