COVID-19 antitest kimutatás hirdetmény

COVID-19 antitest-kimutatás

A Szigetvári Kórház költségtérítéses formában elindítja a koronavírus elleni ellenanyag laboratóriumi mérését. A mérés immunkémiai automatával történik.

A vizsgálatot 2021. mrcius 18-tól a Kórház Laboratóriuma időpontegyeztetés után végzi.

A vizsgálat díja: 9500 Ft

A hivatalos eredmény 48 órán belül az EESZT rendszerben lesz elérhető, amely a koronavírus elleni ellenanyag jelenléte esetén a védettségi igazolvány kiállításának alapját képezheti. A koronavírus oltás után 1 hónappal elvégzett vizsgálat a szervezet ellenanyag-válaszának mértékét mutatja meg.

Mintavétel és díjbefizetés helyszíne a Szigetvári Kórház Laboratóriuma.

Időpont-egyeztetés: +3673 500 595

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – COVID önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

– Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.

Sikeres regisztrációt követően az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani az alábbi preferált területek közül:

− a fertőzés gyanús és fertőzött betegek megfigyelése;

− a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;

− a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;

− az időskorú betegek otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a fogyatékos embertársaink otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;

Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.

Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.

COVID-19 hirdetmény

Tisztelt Háziorovos Kollégák, Kedves Páciensek!

A COVID-19 vírusfertőzésen átesett – és visszamaradó károsodásokat
szenvedő – POSZT-COVID SZINDRÓMÁS betegek gondozási protokollja
szerint az alábbi szakrendeléseink elérhetőek:

– Tüdőgyógyászat, 06-73/500-517
– Kardiológia/ Belgyógyászat, 06-73/500-500/ 122-s mellék
– Neurológia, 06-73/500-537
– Pszichiátria, 06-73/500-500/ 171-s mellék

Kérjük, a fenti szakrendelésekre időpontot előre szíveskedjenek egyeztetni a
megadott elérhetőségeken!

Megértésüket köszönjük!

A Szigetvári Kórház betartja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr által kiadott határozatot, miszerint:

„A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a betegek teljes körű ellátása és a járvány terjedésének megfékezése érdekében az egészségügyi ellátást érintő korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre, mint például a kórházban kezelt betegek látogatásának tilalma.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 11. § (5) bekezdése a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogot állapít meg az alábbiak szerint.

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki – újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el. ”

Fentiek értelmében a szülő nő mellett lehet egy általa választott személy, így az „apás” szülésnél az apa nem látogató, hanem a szülés részese, a szülő nő segítője. Ezekben az esetekben is indokolt azonban a járványveszélyre tekintettel a fertőzés elleni fokozott védelem biztosítása. Az érintett személyeknek kötelességük a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedésekben együttműködni.

Prof. Dr. Koppán Miklós, a Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Klinikaigazgatója által kiadott javaslata alapján kérjük, a megfelelő méretben az alábbiak beszerzését az apás szüléshez:

–        2 pár egyszer használatos cipővédő

–        1 garnitúra egyszer használatos zsilipruha (2 részes vagy overál)

–        2 db. FFP3-s arcmaszk vagy védőszemüveg

–        5 pár egyszer használatos gumikesztyű